Dostopnost
KRNETIC_Benjamin_port-2020_www©PeterUhan_32-BW_wm

Benjamin Krnetić

Član SNG Drama Ljubljana od leta 2019.

FIGA_Benjamin_Krnetic_Foto_PeterUhan

Predstavitev

Benjamin Krnetić je študiral dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT v letniku profesorjev Jožice Avbelj in Jerneja Lorencija ter leta 2018 magistriral. Že med študijem je igral v številnih gledaliških predstavah in filmih. Med njegovimi gledališkimi projekti v skoraj vseh slovenskih gledališčih izstopajo zlasti pogosta sodelovanja z režiserjema Nino Rajić Kranjac in Ivico Buljanom. Je intenziven igralec z močno prezenco in samosvojim izrazom. Večkrat je sodeloval tudi pri mednarodnih koprodukcijah in v okviru evropskega projekta praktičnega dodatnega izobraževanja na področju uprizoritvenih umetnosti École des Maîtres z mladimi kolegi iz drugih držav nastopil v postavitvi Pickettyjevega Kapitala v režiji Ivice Buljana. Na odru ljubljanske Drame je prvič nastopil leta 2012 v Krleževih Gospodi Glembajevih, nato leta 2015 v Vojnovićevi Jugoslaviji, moji deželi in potem leta 2018 v Lessingovi Emiliji Galotti. Leta 2019 je postal član ansambla ljubljanske Drame. Vidne vloge je ustvaril v filmih, pri tem velja poudariti osrednji lik v Vojnovićevem Čefurji raus. Dejaven je tudi na neodvisni sceni (Mini teater, Gledališče Glej) in kot interpret sodeluje na literarnih dogodkih in na Radiu Slovenija.

Nagrade

2019

Akademijska Prešernova nagrada za magistrsko delo (za uprizoritev) AGRFT: Mrtvo gledališče 0.1: emancipatorni potencial igre (AGRFT)

2018

Borštnikova nagrada za igro igralskemu kolektivu 53. Festival Borštnikovo srečanje, Maribor: Zygmunt Słobodzianek Naš razred (MG Ptuj, PG Kranj, Mini teater)

Prikaži vseSkrij

Igra v uprizoritvah

4

DECEMBER

SOBOTA

VELIKI ODER

Abonma VELIKI ODER 8,

abonma VELIKI ODER 9,
IZVEN in KONTO

6

DECEMBER

PONEDELJEK

VELIKI ODER

Abonma ŠTUDENTSKI,

abonma VELIKI ODER 11,
IZVEN in KONTO

7

DECEMBER

TOREK

VELIKI ODER

Abonma VELIKI ODER 10,

abonma DIJAŠKI 3,
IZVEN in KONTO

8

DECEMBER

SREDA

VELIKI ODER

Abonma VELIKI ODER 12,
IZVEN in KONTO

14

DECEMBER

TOREK

VELIKI ODER

IZVEN in KONTO

15

DECEMBER

SREDA

VELIKI ODER

IZVEN in KONTO

Iz medijev

24ur.com, 18. december 2019, Alma Rahne

Novi član Drame bo ta teden doživel svoj krst

veza.sigledal.org, 13. december 2021, Primož Krašovec

Pismo Benjaminu Krnetiću

Prikaži vseSkrij
Zapri